studio-maggiore-architettura-ristrutturazione-cascina
Studio Maggiore Architettura
Studio Maggiore Architettura
Studio Maggiore Architettura
Studio Maggiore Architettura
studio-maggiore-architettura-ristrutturazione-cascina
Studio Maggiore Architettura
Studio Maggiore Architettura
studio-maggiore-architettura-ristrutturazione-cascina
Studio Maggiore Architettura
Studio Maggiore Architettura

Farmhouse

studio-maggiore-architettura-ristrutturazione-cascina
studio-maggiore-architettura-ristrutturazione-cascina

Rennovation

Renovation of part of a 19th century farmhouse set in a rural context amid the hills of Valtenesi, in the hinterland of Lake Garda.

The loggia, used as a sitting room where exposed stone walls and traditional wooden truss have been preserved, has been completed by a block including the kitchen, sleeping area and a large terrace, with windows from the kitchen and sitting room looking out onto it, thus creating visual and spatial continuity between the two blocks.

To ensure total privacy, several Phyllostachys bambusoides, nigra, aurea holochrysa, giant bamboo plants, have been planted on the East side of the house, conferring a pleasant feeling of depeisement.